Pozastavení nad TV publicistikou, např. ČT.

Popelníček pro Zemana, debaty s komunisty, ale i debata o "zastřešení" policie.  Dne 12.6. se v Otázkách V. Moravce vysílala debata na zvláštní téma dneška - "reorganizace policie". 

Reorganizace policie je velmi nestandartní návrh. Proč se tedy této "debaty" neúčastnil premiér a alespoň jeden z nemála kritiků tohoto karnevalu politické moci u nás, např. státní zástupci, či někdo z ANO ? 

Místo toho zde vedle ministra vnitra Chovance z ČSSD /jednoho z absolventů rekordmanů právní univerzity v Plzni/ usedl pouze šéf KDU-ČSL a šéf TOP09 /bez starostů/, tedy zástupci stran s minimální základnou voličů. 

Otázka první :

 Kdo tvoří seznam pozvaných ? Nechápu důvod, proč byl pozván Kalousek, bývalý "vrcholový manažer", m.j. ministerstva obrany, financí a KDU-ČSL, který se spolehlivě rozohní okamžitě, jakmile někdo přijde s poukazem na pořádek ve státní správě. Vzpomeňme jen na jeho "křesťanský nesouhlas" ve sněmovně při pouhé žádosti policie o rozhovor s manažerkou, m.j. min. spravedlnosti a obrany, pí. Parkanovou, dříve rovněž KDU-ČSL a TOP09 !

Příkaz politiků - ZASTŘEŠIT, ale hned !

O čem se tedy tato sestava asi bavila ? Nevím, za této situace považuji sledování tohoto pořadu za ztrátu času, a náběh na náhlou mozkovou příhodu zároveň, jelikož i nyní se jedná o základní principy demokracie. Dnes v hlavní režii ČSSD, přesně dle nedávného konceptu ODS "íčka" Langera. I kdybych přehlédl potřebu skrýt cosi divného v řadách ČSSD, přesto bych se ptal, proč cosi zastřešovat, když každé další ředitelství, každý další nadřízený orgán je mnohdy drahá a byrokratická komplikace ? Také zde je ale zcela zřejmé proč. Mocní potřebují vědět co se děje v důležitých bodech společnosti, tedy také u policie. Podívejme se jen na nedávnou minulost ČSSD. Premiér a exministr financí Sobotka dokazuje, že náhrady politiků jsou "opodstatněné", stejně tak i změny u státních příspěvkú polit. partajím, o p. Palasovi prohlásí jen tolik, že "za nás již kandidovat nebude", a na imigrační šílenost Německa a EU říká, že to nebudeme "hrotit". Dále z ČSSD vzpomeňme např. pp. Ratha, Haška, Paroubka, Palase, Grosse, Srbu, ale i Zemana. O opo-smluvní ODS zastoupené především Klausem, "čestným to profesorem za amnestii", nemluvě. A pak se zde zcela logicky objevují jména jako Chrenek, Janoušek, a další.     

Na druhou stranu, oproti zmíněné debatě, mi zaujal pořad "168 hodin" /12.6./, konkrétně téma "reorganizace policie". Protože tady již byly také konkrétní kritické názory. Tomu se říká demokracie.   

Otázka druhá :

Proč ČT zve do studia pro "diskuzi" naše zastánce komunistů, viz. např. poslední pořad "Máte slovo" pí. Jílkové ? V jedné z jeho minulých částí připomněl p. Pospíšil /TOP09/, že přeci máme zákon, který pojmenoval komunistický režim. Evidentně, ale i toto bylo zcela zbytečné. A kupříkladu také pozvání p. Macha /Svobodní/, který "ruší" EU tím, že pracuje v jejím ústředí a údajně má celkem konkrétní počet asistentů, tak i toto pozvání je nepochopitelné. 

Závěrem bych jen velice rád popřál presidentu Zemanovi, aby i nadále měl u ČT připravený nejen popelníček, ale také něco vhodného pro případ jeho další "virózy". 

Mějte se krásně.    Jiří A. Novotný, Praha 

          

 

Autor: Jiří A. Novotný | středa 15.6.2016 8:48 | karma článku: 16,57 | přečteno: 758x
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 744x
Mám rád pohodu. A občas rád něco napíšu.

Seznam rubrik