Jiří A. Novotný

Pane Babiš, včera ANO , a zítra samozřejmě také ANO. „Bazinga !“

21. 12. 2015 8:28:00
(Aneb další otevřený dopis z Prahy.) Dvojice pí. Krnáčová a pí. Klasnová /ANO/ nabídla strhující pokračování zavedeného stylu tvůrčí práce pražského magistrátu, který je již celé dekády světovým unikátem, ...

... díky Bémově ODS, ČSSD, TOPce, a nyní i ANO.

Uvedu jen několik aktuálních věcí z pražské radnice, jelikož práci našich politiků nesleduji detailně. Konkrétně mj. nerozumím, proč si pí. primátorka Krnáčová :

- „píše“ s právníky zastupujícími majitele Škodova paláce, který si město „výhodně“ pronajímá, když jej mohlo samo koupit (také já se budu zbytečně opakovat)

- proč šprýmuje s taxikáři o přezkušování místopisu, zatímco magistrát předepisuje pokuty, které nikdo neplatí. Jen tohle prý dělá 100 milionů. Musí to být vskutku problém.

- proč fandí „zahušťování zástavby“, v prostředí kde developeři a politici neberou ohled na základní věci, jako životní prostředí či zájmy obyvatel, kde se soutěží o to, který developer jako první postaví domy, které budou mít „společná okna“, čímž se dost ušetří všem (vlastníci těchto specialit si budou své byty tzv. „převětrávat“. A kde se staví-zahušťuje i v záplavových oblastech (minimálně P8). Že se nehledí ani na to, zda-li je kde parkovat, to už je maličkost.

Kdo z ODS na magistrátu (Bém ?) či z ODS na MČ P8 (pp. Nosek či Janků ?) povolil stavbu nezbytných víceúčelových staveb na Invalidovně (P8), vč. náhrady mateřské školky s parkem za 3 výškové budovy ? Zatímco např. P7 projekt Vltavská jednoduše nechce.

Nyní je, ale čerstvý hit, areál Nová radnice Prahy 8 - Nová Palmovka, jehož historie je dostatečně známa. Co je ale novinka, je skutečnost, že se neví, komu tento rozestavěný areál vlastně patří ! Podpisy jsou od ODS, jak jinak, a údajně i TOPky, viz. např. info MF Dnes 12.12.2015. Proč se starat o Libeňský most, či dokonce nemocnici Bulovka, která již není fakultní a kterou chtěl již Bém „převést pro státní zaměstnance“. Silně to připomíná památnou urgenci - „Ivánku kamaráde, tak čí jsou to prachy ?“ „Moje“. „Ne“. „Moje“.

Anebo historii stavby hokejové stadionu, tj. nedohodu na P10, vládního zmocněnce i přemístění záměru na P9. Všichni si zkrátka chtějí zadat, když jim plat, náhrady, správní rady, a co já vím co další vážně nestačí.

P7 bude mít radnici á 70 mil., P3 á 200 mil., ale P8 za plánovanou 1 mld., dnes uváděnou již á 1,2 mld., a nakonec á kolik ? To je zcela veřejné, tedy známé hospodaření P8.

Jak je vidět, zvládá se poctivě řešit i základní věci. A tak např. o nějakém vyúčtování za doby kdy město spravovala ODS (tedy i Bém), není pochopitelně zájem, jelikož roční rozpočet města jsou pouze miliardy. Na jednom z blogů bylo kdysi zmíněno kolik se provedlo změn jen v územním plánu. Člověka napadla jednoduchá otázka - existuje vůbec nějaká smlouva z časů ODS, která je výhodná pro město, tedy zadavatele a nikoli pro druhou stranu ? Např. portál „Neovlivní“ pí. Slonkové se v konkrétní věci tázal již dávno.

Na závěr již postačí vzpomenutí výroku s. Jakeše : „Neříkám, ta Zagorová (v tomto případě tedy dosaďme - Krnáčová), je to milá holka ...“

Ale nakonec to je skutečně možná jen problém komunikace, jak měl říci Babiš /ANO/ a nikoli pouze obyčejné základní slušnosti, odbornosti a nadhledu. „Bazinga !“

Prosím o vyjádření k mému dopisu. S pozdravem Jiří A. Novotný

Adresováno : Primátorka Prahy, p. Babiš, Rada praž. magistrátu, starosta a Rada MČ P8,

(Pro info : p. Matěj Stropnický, Strana zelených, Pirátská strana)

Autor: Jiří A. Novotný | karma: 10.42 | přečteno: 348 ×
Poslední články autora